
23
Květen
2012
Květen
2012
Degustace vína a pěti chodové speciální staročeské menu! Gurmánský zážitek!
SPECIÁLNÍ MENU:
- Kančí paštika s opraženými mandličkami, zdobená čerstvou pažitkou, opečený toust
- Jemná krémová dýňová polévka s opraženými semínky na panenském oleji s kopečkem husté smetany
- Špikovaná hovězí pečínka s krémovou hříbkovo-máslovou omáčkou a karlovarským knedlíkem
- Kančí pečeně s terčíky kořenové zeleniny, přelitá tmavou silnou redukcí, mačkané petrželové brambory
- Domácí jablečný závin provoněný skořicí, přelitý horkým vanilkovým krémem
Krása moravských vín spočívá v rozmanitosti jejích projevů. Takže, v regionu Znojmo jsem měl náhle dojem, že jsem se octnul v Chablis. Jaké víno mě chytlo za srdce? Cuvée nazvané Velké dobré bílé, vyšlechtěné ve vinařství Dobrá Vinice.
Olivier Poussier
mistr světa sommelier pro La Revue du Vin de France
(prestižní francouzský časopis o víně)